2016. szeptember 14.

Irodalomterápiás önismereti foglalkozások Fodor Ákos verseivel, 2016. október 6-tól


https://www.facebook.com/events/1115614565159294/?active_tab=highlights
 
„Föl sem ismernék
a rólad készült képek,
ha látnák egymást”
(Fodor Ákos: Az egyéniségről)

Úgy érzed, néha már Te magad sem vagy ismerős saját magad számára, a hétköznapjaid nagy része rohanásról, feladatok elvégzéséről, és megfelelésről szól?

Luxusnak tűnik megengedni magadnak, hogy időről-időre kicsit megállj, elcsendesedj, elgondolkozz azon, ebben az egészben hol is vagy Te, és mi az, ami igazán rólad szól?

Hiányzik egy jó beszélgetés inspiráló és elfogadó társaságban arról, hogy érzed magad a saját bőrödben, mi a viszonyod a saját személyiséged változásához, valamint arról, mi az, amit bánsz, hogy elmulasztottál, és mi az, aminek örülsz, hogy már nem kell küzdened vele tovább? Hogy állsz az álmaiddal?

Ha ...a fenti kérdések elolvasása elgondolkodtatott, akkor javaslom, hogy tarts velünk egy 10 alkalomból álló, izgalmas önismereti utazáson, ahol ezeket a mindannyiunkat érintő témákat fogjuk megbeszélni!

Az önismeret szükségességéhez kétség nem férhet. Mélyebb önismerettel könnyebben el tudunk igazodni a körülöttünk lévő világban, hamarabb tudjuk visszaállítani kibillent lelki egyensúlyunkat, hatására fejlődik kreativitásunk, önkifejezési képességünk.

A foglakozásokon Fodor Ákos rövid, tömör 3 soros versei (haikuk) segítségével a következőkről fogunk közösen gondolkodni és beszélgetni:

- Ki vagyok én?
- Mások kinek gondolnak?
- Én milyennek látom magam?
- Szeretnek? Én szeretem magam?
- Miben változtam meg a korábbi önmagamhoz képest, és mi az, amiben változni szeretnék?
- Mihez kötődöm?
- Mik a valódi vágyaim és álmaim?
A foglakozások témáinak alakításában Ti is részt vehettek: ha van kedvenc Fodor Ákos-versetek, és hozzá kapcsolódó izgalmas témafelvetésetek, akkor az egyes csoportalkalmak utolsó részében lehetőségünk lesz ezeket is megvitatni.

Ha nem ismered Fodor Ákos írásait, akkor is érdemes jelentkezned! Az egyes alkalmakon közösen olvasott Fodor Ákos-versek és a csoportmunka együttesen garantálják az inspiráló témákat, és nyújtanak lehetőséget fontos egyéni felismerések megszületésére.

Tervezett kezdés: 2016. október 6-án. 

A foglalkozások hetente egy alkalommal, csütörtökönként lesznek Budapesten, a Török utcában (a Margit híd budai hídfő villamosmegállótól 2 perc séta), összesen 10 alkalommal.

Egy foglalkozás időtartama: 2 óra.
Csoportlétszám: 5-10 fő.
Részvételi díj: új jelentkezőknek 2500 Ft / alkalom. Akik már vettek részt általam vezetett csoportban, azoknak 2000 Ft / alkalom.
 
Jelentkezés: szalaililla@index.hu
Szalai Lilla
irodalomterapeuta